joi, 12 februarie 2009

Cea mai scurta iesire foto

A durat fix 25 minute. Astazi.



De cand am luat D700-le nu am apucat sa fac mare lucru cu el. Am fost foarte ocupat cu niste clienti mai vechi, trebuia sa le termin pozele, la servici am avut foarte multa treaba ca era proiectu' la dead-line, si uite asa, doar il admiram cat de frumos e, si mai ma delectam seara din cand in cand cu manualul.

Stiu ca pare aiurea, chiar este, dar cat am vrut nu am avut cand. Pana azi, cand intr-o pauza de acte auto (am inmatriculat in sfarsit masina pe numele nostru), cu o lumina interesanta afara dupa ploaia de dimineata, mi-am luat inima-n dinti si am pornit cu el afara, sa ia si dansul o gura de aer. Primul lucru pe care am vrut sa il vad (de la balcon luate cadrele) a fost cum si cu ce se mananca Active D-lighting-ul asta atat de laudat. Initial nu mi s-a parut mare branza, dar la o privire mai atenta, as zice ca parca e ceva de capul lui. Mai jos doua cadre. Primul cu D-lighting pe High, al doilea cu el pe Off.



Cred ca il voi mai testa din cand in cand. Sa vedem cum se comporta cu adevarat in iesirile mele foto, la peisaje.

Dupa treaba cu balconul, am iesit si pe strada cu el, tot in jurul blocului, dar deja lumina se cam dusese. Am marit ISO-ul bine de tot (minim 640, maxim 1600) si am tras cadrele de mai jos. Impresionanta dinamica si de asemenea noise-ul aproape inexistent si la crop 100%. Dar despre asta in alt post.

Un comentariu:

  1. Da, D700 stie lucruri, ca sa zic asa...Si eu ma tot uit la el, dar urmatorul pas este D300 (mai am de crescut pana la D700).
    Alin, nu vreau decat sa te felicit pentru munca ta. Majoritatea fotografiilor tale parca ta iau si te duc acolo, in natura, sa simti atmosfera pe care reusesti sa o captezi in acele imagini. Am citit cu mare placere articolul de pe nikonsti.ro. Mie unul mi-a placut foarte mult.

    Toate cele bune si mult succes in ceea ce faci,
    Catalin

    RăspundețiȘtergere